آموزشی

آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو + معرفی پرکاربردترین ها?

یکی از پرکاربردترین تجهیزاتی که در شبکه ها، سازمان ها، دیتاسنتر ها، مؤسسات و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد، سوئیچ های سیسکو است. انواع سوئیچ سیسکو شامل سوئیچ های Fixed یا سوئیچ های پیکربندی ثابت، سوئیچ های ماژولار، سوئیچ های صنعتی، سوئیچ های مدیریتی و سوئیچ های غیرمدیریتی می شوند. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع این سوئیچ ها پرداخته و پرکاربردترین آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

سوئیچ سیسکو چیست؟

شرکت سیسکو (Cisco Systems Inc) یک شرکت فناوری چندملیتی مشهور است که در زمینه سخت افزار، نرم افزار و تجهیزات مخابراتی شبکه تخصص دارد. یکی از محبوب ترین محصولات این شرکت، سوئیچ سیسکو است که نقش مهمی در اتصال دستگاه ها در یک شبکه ایفا می کند. این سوئیچ ها به دلیل قابلیت اطمینان، مقیاس پذیری و ویژگی های پیشرفته، به طور گسترده ای در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی سوئیچ به دستگاه های پرسرعتی گفته می شود که باعث انتقال بسته های داده از طریق LAN (شبکه محلی) به مقصد مورد نظر می شود. کاربرد انواع سوئیچ سیسکو در راه اندازی شبکه های بی سیم، انتقال داده ها در بستری امن و سرعتی بالا خلاصه می شود.

انواع سوئیچ سیسکو

انواع سوئیچ های شبکه سیسکو، با توجه به نوع کاربرد به دسته های مختلفی تقسیم بندی شده اند. برای مثال سوئیچ های کاتالیست برای شبکه های محلی و سوئیچ های نکسوس برای دیتاسنترها مورد استفاده قرار می گیرند. در این بخش انواع سوئیچ های سیسکو را با توجه به نوع کاربرد و قابلیت، معرفی می کنیم.

سوئیچ Fixed:

سوئیچ Fixed یا سوئیچ هایی با پیکربندی ثابت، یکی از پرطرفدارترین انواع سوئیچ سیسکو محسوب می شود که دارای پیکربندی ثابت و هم چنین تعداد پورت های مشخصی است. این نوع سوئیچ ها به دلیل نوع طراحی، قابل ارتقا نخواهند بود و قیمتی ارزان تر از سایر سوئیچ های موجود در بازار دارند. انواع سوئیچ های Fixed شامل سوئیچ های بدون مدیریت، سوئیچ های هوشمند و سوئیچ های مدیریت شده می شوند. در لیست زیر چند مورد از پر استفاده ترین سوئیچ های پیکربندی ثابت را مشاهده می کنید:

  • Cisco Catalyst 2960 Series
  • Cisco Catalyst 2960-S Series
  • Cisco Catalyst 3560 Series
  • Cisco Catalyst 3560-E Series
  • Cisco Catalyst 3560-X Series
  • Cisco Catalyst 3750 Series
  • Cisco Catalyst 3750-E Series
  • Cisco Catalyst 3750-X Series
  • Cisco Catalyst 4900 Series

سوئیچ Modular:

از دیگر انواع سوئیچ سیسکو، می توان به سوئیچ های ماژولار اشاره کرد. این نوع سوئیچ ها برخلاف نوع Fixed، از چندین ماژول تشکیل شده اند. این ماژول ها قابلیت توسعه و ارتقای شبکه کاربر را به وسیله افزودن تعداد پورت، فراهم می کنند. این نوع سوئیچ های سیسکو نسبت به سوئیچ های ثابت، از قیمت بالاتری برخوردارند و در شبکه های سازمانی و دیتاسنتر ها مورد استفاده قرار می گیرند. چند مدل از سوئیچ های ماژولار را در لیست زیر می توانید مشاهده کنید:

  • Cisco Catalyst 4500 Series
  • Cisco Nexus 7000 Series
  • Cisco Catalyst 6500 Series

سوئیچ صنعتی سیسکو:

سوئیچ های صنعتی سیسکو، برای فعالیت در شرایط سخت و محیط های صنعتی طراحی شده اند. تفاوت اصلی این نوع سوئیچ ها با انواع دیگر، استفاده از یک هیت سینک بزرگ به جای فن در ساختار آن هاست. در سوئیچ صنعتی سیسکو به دلیل تخلیه مناسب گرما، از هیت سینک های بزرگ استفاده می شود و منابع تغذیه استفاده شده در آنها نیز، تحمل اختلاف ولتاژ بیشتری را خواهند داشت. بالا بودن طول عمر، عدم نیاز به صرف هزینه های عملیاتی و هم چنین امنیت بالا، از مهم ترین مزایای این نوع سوئیچ سیسکو می باشد. برخی از انواع سوئیچ های صنعتی سیسکو شامل موارد زیر می شوند:

  • Cisco IE 1000 Series
  • Cisco IE 2000 Series
  • Cisco IE 2000U Series
  • Cisco IE 3200 Series
  • Cisco IE 3300 Series
  • Cisco IE 3400 Series
  • Cisco IE 3400H Series
  • Cisco IE 4000 Series
  • Cisco IE 4010 Series
  • Cisco IE 5000 Series

 

سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی

از دیگر انواع سوئیچ سیسکو، می توان سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی را نام برد. تفاوت اصلی این دو نوع سوئیچ، میزان کنترل آنهاست؛ به این صورت که سوئیچ های مدیریتی قابلیت اعمال کانفیگ را داشته اما سوئیچ های غیرمدیریتی، پس از اتصال نیازی به تنظیم نخواهند داشت.

کاربرد اصلی سوئیچ های مدیریتی، در شبکه های بزرگ و برنامه هایی با حساسیت بالاست؛ در صورتی که سوئیچ های غیر مدیریتی، تنها برای شبکه های کوچک استفاده می شوند و فقط نیازهای اساسی را می توانند برطرف نمایند.

یکی از محبوب ترین سوئیچ های مدیریتی سیسکو، SG300-10MPP-K9-NA نام دارد که دارای 24 پورت می باشد. از پراستفاده ترین سوئیچ های غیرمدیریتی نیز می توان به سوئیچ Cisco SG112-24 Compact 24-Port Gigabit Switch اشاره کرد که در زمینه سرویس های ویدئویی مبتنی بر پهنای باند، کاربرد زیادی داشته و به دلیل مصرف برق پایین نیز، از محبوبیت بالایی برخوردار است.

تفاوت انواع سوئیچ سیسکو

همان‌طور که گفته شد، انواع سوئیچ سیسکو با توجه به قابلیت ها و نوع کاربرد تقسیم بندی می شوند که هر کدام از آنها دارای تکنولوژی منحصر به فردی هستند. به طور خلاصه تفاوت انواع سوئیچ های شبکه سیسکو شامل پشتیبانی از فیبر نوری، سرعت انتقال داده، تعداد پورت ها، ماژولار بودن یا Stackable بودن، مدیریتی یا غیر مدیریتی، پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از PoE و +PoE، Fast Ethernet یا Gigabit Ethernet بودن و دسکتاپی یا رک مونت بودن آنها می شود.

پرکاربرد ترین سوئیچ های سیسکو

استفاده از انواع سوئیچ سیسکو، بستگی به نوع کاربرد و قابلیت های آن دارد. به طور مثال در صورتی که نیاز به استفاده از سوئیچ سیسکو در بخش های صنعتی را دارید، باید از سوئیچ های نظیر Cisco IE 2000U Series یا Cisco IE 3400 Series و در صورتی که نیاز به سوئیچ های ساده تر با قابلیت های کمتر را دارید، باید از سوئیچ های غیرمدیریتی یا Fixed استفاده نمایید.

با توجه به کاربرد بالای انواع این سوئیچ ها، در این بخش قصد داریم به معرفی محبوب ترین و پرفروش ترین مدل های سوئیچ سیسکو پرداخته و قابلیت های هر کدام را بررسی کنیم.

سوئیچ 9300 سیسکو

یکی از پرکاربردترین سوئیچ های لایه Access، سوئیچ کاتالیست 9300 می باشد. این سوئیچ قدرتمند دارای 48 پورت بوده و امکان افزایش پهنای باند به یک ترابایت را نیز خواهد داشت. یکی از ویژگی های کاربردی این سوئیچ، بهره مندی آن از هوش مصنوعی است. این ویژگی باعث می شود که مسیرهای دقیق تری برای ارسال پکت انتخاب شود و عملکرد سوئیچ افزایش چشمگیری پیدا کند.

سوئیچ 9300 سیسکو، ماژولار بوده و امکان استفاده از ماژول هایی نظیر C9300-NM-4G، C9300-NM-4M، C9300-NM-8X، C9300-NM-2Q وC9300-NM-2Y را خواهد داشت. این سوئیچ، به عنوان جدیدترین سوئیچ سیسکو معرفی شده و شامل انواع سوئیچ های C9300-24S، C9300-48P، C9300-48U و C9300-24P می باشد.

سوئیچ 4948 سیسکو:

از دیگر پرکاربردترین انواع سوئیچ سیسکو، می توان به سوئیچ 4948 اشاره کرد. این سوئیچ از تأخیر بسیار پایینی برخوردار بوده و در مسیریابی با آی پی و هم چنین افزایش امنیت، عملکرد مناسبی را از خود نشان داده است. سوئیچ 4948 اترنت 10 گیگابایتی، در لایه های دو تا چهار مدل OSI کار می کند و قدرت بالایی در ارسال فریم در این لایه ها دارد.

اصلی ترین ویژگی های سوئیچ 4948 سیسکو را می توان امکان راه اندازی وی پی ان (L2TP)، پشتیبانی از پروتکل های PAgP، DTP و LACP، قابلیت STP و VTP، ویژگی ISL و ارسال فریم در لایه 2 با سرعت 102 میلیون بسته در ثانیه نام برد.

سوئیچ 4500 سیسکو:

سوئیچ 4500 سیسکو، یکی از پرکاربردترین سوئیچ هاست که به دلیل مقیاس پذیری بالا، نیازهای روزمره یک شبکه کاربرد را برطرف می سازد. مقیاس پذیری بالای این دستگاه به دلیل سوپروایزرهای E/8L-E-8 می باشد. این سوئیچ قابلیت اتصال 2000 کاربرد را داشته و از پهنای باند 900 گیگ بر ثانیه بهره مند می باشد. قابلیت Supervisor، VRF-Lite، ارائه Cisco DNA و هم چنین پشتیبانی از EVN، از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه می باشد.

سوئیچ WS-C2960X-24PS-L:

یکی از پرکاربردترین محصولات سیسکو، سوئیچ WS-C2960X-24PS-L سری New می باشد. این نوع سوئیچ از فناوری EnergyWise برخوردار بوده و مصرف بسیار پایینی دارد. سوئیچ WS-C2960X-24PS-L از نوع مدیریتی بوده و دارای 24 پورت می باشد. سرعت پهنای باند این سویچ 16 گیگابایت بر ثانیه بوده و قابلیت پشتیانی از POE را نیز دارد.

سوئیچ WS-C2960G-24TC-L:

آخرین مدلی که در این مقاله به معرفی آن می پردازیم، سوئیچ 24 پورت سیسکو مدل WS-C2960G-24TC-L است. این سوئیچ امنیت بالایی در تبادل داده ها فراهم می کند. از طرفی به دلیل وجود 24 پورت شبکه RJ45، سرعت انتقال داده ها در این سوئیچ نیز بسیار بالاست. این مدل از انواع سوئیچ سیسکو، با انواع سیستم عامل های ویندوز و Macintosh OS X سازگار بوده؛ به همین دلیل نیز جزو پرفروش ترین محصولات این کمپانی قرار گرفته است.

جمع بندی:

سوئیچ سیسکو یک دستگاه شبکه است که در لایه پیوند داده مدل OSI کار می کند. این دستگاه برای اتصال تجهیزات در یک شبکه محلی (LAN) و تسهیل ارتباط بین آنها طراحی شده است. سوئیچ سیسکو به عنوان یک هاب مرکزی عمل می کند و بسته های داده را از دستگاه های متصل دریافت کرده و آنها را به مقصد مورد نظر ارسال می کند.

در این مقاله به معرفی انواع سوئیچ سیسکو و هم چنین بررسی پرکاربردترین مدل های آن پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *